Soluţii pentru infrastructura de turism

0
50

Maramureşeanul Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, ne înformează că a apărut Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri pentru finanţarea investiţiilor în turism.
”Conform actului normativ, prin derogare de la Legea nr. 273/2006, investiţiile în turism se pot finanţa pe o perioadă care se poate întinde până la patru ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi ani. OUG adoptată de Guvern reglementează modalităţile prin care se pot deconta contribuţia de la bugetul de stat, utilizarea sumelor transferate de la bugetul Ministerului Turismului şi posibilităţile de recuperare a acestora. Ordonanţa aduce soluţii pentru impulsionarea investiţiilor în infrastructura de turism finanţate de către Guvern şi realizate de către autorităţile publice locale. Beneficiarii acestor contracte de finanţare vor avea, prin prevederile bugetare şi contractele de finanţare, garanţia alocării fondurilor pentru finalizarea investiţiilor finanţate”.
Potrivit OUG, începând cu anul 2019, Ministerul Turismului va încheia cu autorităţile administraţiei publice locale contracte de finanţare multianuale pentru lucrările rămase de executat sau pentru lucrările executate şi nedecontate din contractele de lucrări aflate în derulare. Pe durata de valabilitate a contractelor de finanţare, valoarea creditelor de angajament este egală cu valoarea creditelor bugetare. Creditele bugetare aferente contractelor de finanţare încheiate se transferă beneficiarilor în limita bugetului anual al Ministerului Turismului aprobat cu această destinaţie.
Beneficiarii răspund de organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor de bunuri, servicii, lucrări, precum şi de modul de utilizare a sumelor alocate de la bugetul de stat. Ei au obligaţia să transmită Ministerului Turismului toate documentele necesare monitorizării şi finanţării prin program a obiectivelor de investiţii şi sunt responsabili pentru realitatea, exactitatea şi legalitatea datelor prezentate, a explicat secretarul de stat în Ministerul Turismului, Bogdan Tomoiagă. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.