Bilete la tratament pentru pensionari

0
103

Casa Judeţeană de Pensii Maramureş distribuie în această perioadă biletele la tratament pentru seriile a doua şi a treia. Prima serie a inclus 116 bilete care au fost valorificate integral. Cea de-a doua serie va începe în 1 aprilie, Maramureşului fiindu-i repartizate 127 de bilete, în timp ce pentru a treia serie care debutează în 15 aprilie sunt disponibile 120 de bilete.
Cele mai multe oferte sunt pentru staţiunile Bizuşa şi Buziaş, dar pensionarii pot opta şi pentru Moneasa, Geoagiu Băi sau Băile Olăneşti, după cum a declarat directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Maramureş, Lucica Pop, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ Civic pentru Persoanele Vârstnice care a avut loc joi, 28 martie la Palatul Administrativ din Baia Mare. Conform conducerii instituţiei judeţene de pensii, criteriile de alocare a biletelor au rămas neschimbate. Durata sejurului este de 16 zile, iar pentru acest an se vor derula 18 serii. Distribuirea biletelor se face de Casa Naţională de Pensii în baza punctajelor îndeplinite de vârstnicii care au depus cereri. Există şi categorii de persoane care beneficiază de gratuitate cum sunt: veteranii de război, pensionarii de invaliditate. Pentru acest an, la nivelul Casei Judeţene de Pensii Maramureş au fost înregistrate, până la această dată, 4.250 de solicitări pentru un bilet de tratament.
În cadrul şedinţei, reprezentanţii pensionarilor au cerut ca procedurile de deschidere a staţiunilor să fie demarate mai repede. Preşedintele Caspev Baia Mare, Ştefan Lupşa, a dat ca exemplu staţiunea Ocna Şugatag care va rămâne închisă în aprilie, deşi ar exista doritori să vină în acest spaţiu. Unul dintre aceştia ar fi chiar preşedintele Federaţiei Pensionarilor. Pe de altă parte, Ştefan Lupşa a cerut extinderea gratuităţii biletelor de tratament şi pentru alte categorii de pensionari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.