Comunitatea băimăreană, de 70 de ani, păstrează spitalul care asigură sănătate, vindecare şi are aplecare spre bolnav

0
171

La sfârşitul anilor 1930, pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare, în apropierea Uzinei Phoenix s-a construit un edificiu cunoscut astăzi ca fiind Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, la acea vreme, cea mai importantă unitate medicală din oraş.
Spitalul a avut rol de Spital Orăşenesc, ulterior Municipal, cu secţii de toate specialităţile, în primii ani de regim comunist până la construirea Spitalului Judeţean. Edificiul medical de pe Strada Baia Sprie a fost mulţi ani “inima sănătăţii maramureşene”.
Din 31 martie 1981 s-a înfiinţat ca unitate sanitară de specialitate cu personalitate juridică şi devine Spitalul de Boli Infecţioase, Dermato-venerologie şi Psihiatrie, unitate medicală complexă, care rezolvă afecțiuni ce reprezintă probleme majore de sănătate publică: boli infecțioase, inclusiv HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuală, tulburări psihice.
În cei 38 de ani de activitate în specialităţile boli infecţioase, dermatologie şi psihiatrie în unitatea medicală au fost vindecaţi sute de mii de bolnavi din Maramureş, dar şi din judeţele limitrofe.
În anul 2010, în urma modificărilor intervenite în conducerea şi organizarea spitalelor, unitatea sanitară şi-a schimbat denumirea în Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, spital judeţean de specialitate care asigură asistenţă medicală în specialităţile: boli infecţioase – HIV/SIDA, boli cu transmitere sexuală şi tulburări psihice, îmbunătăţind continuu serviciile şi calitatea actului medical.
În urma evaluării în vederea acreditării în ciclul II 2017, Comisia de evaluare a Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.) a apreciat unitatea sanitară ca fiind ”un adevărat spital european”.
În acest an Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare a fost acreditat în ciclul II de acreditare al A.N.M.C.S., obţinând categoria a II-a, numărându-se astfel printre cele 10 unităţi medicale cu paturi din România care a primit această recunoaştere – Categoria I nu a fost acordată niciunui spital din ţară.
Activitatea Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie este asigurată în prezent de un număr de 209 angajaţi. Echipa medicală cu înaltă pregătire profesională, experienţă în domeniu, îşi canalizează eforturile pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pacienţilor.
Biroul de presă al Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.