Topul inflaţiei în UE • România, Ungaria şi Olanda – cele mai ridicate rate

0
22

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a scăzut la 1,4% în martie, de la 1,5% în luna precedentă, şi s-a menţinut la 1,6% în Uniunea Europeană, în timp ce România, Ungaria şi Olanda au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Conform acestor cifre, inflaţia din zona euro este departe de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene, respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.
Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România (4,2%), Ungaria (3,8%) şi Olanda (2,9%), iar cele mai scăzute în Portugalia (0,8%) şi Grecia (1%).
Comparativ cu februarie 2019, inflaţia anuală a scăzut în 6 state membre ale UE, a rămas stabilă în două şi a crescut în 19 ţări (inclusiv în România).
În cazul zonei euro, cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor l-au avut preţurile la energie (0,52%), urmate de preţurile la servicii (0,51%) şi preţurile la alimente, alcool şi ţigări (0,34%).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.