Din 18 iunie, pentru câteva zile, şoferii sunt sfătuiţi să ocolească Pasul Gutâi

0
69

Din cauza lucrărilor de punere în siguranţă a traficului rutier pe DN 18, în Pasul Gutâi, şoferii sunt sfătuiţi de autorităţi să folosească rute alternative pentru a ajunge la destinaţie.
Societatea care asigură întreţinerea drumului naţional 18, va executa, începând cu data de 18 iunie, lucrări de punere în siguranţă a traficului rutier în zona versanţilor montani. Este vorba de lucrări de protecţie a versanţilor, prin derocare şi amplasarea de plase ancorate şi bariere, cu sprijinul unei firme specializate, pentru a împiedica căderea stâncilor şi bolovanilor de pe versanţi.
„Executarea lucrărilor la versanţii din pasul montan pot pune în pericol siguranţa participanţilor din trafic, având în vedere faptul că echipele de intervenţie vor proceda la dislocarea rocilor instabile. În acest context, traficul rutier va fi restricţionat în zonele cu lucrări şi va fi dirijat prin semafoare rutiere şi de către angajaţii firmei, cu palete. De asemenea, în zonă vor fi prezente echipaje ale poliţiei rutiere” – a precizat prefectul Vasile Modovan.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă ca rută alternativă, pentru vehiculele cu o greutate de până la 7,5 tone, traseul Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Ocna Şugatag – Fereşti – Sighetu Marmaţiei, respectiv Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Budeşti – Călineşti – Bârsana.
Pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, respectiv TIR-uri, ruta alternativă recomandată este Baia Mare – Seini – Livada – Negreşti Oaş – Dealul Huta – Certeze – Sighetu Marmaţiei.

În Borşa
Accident pe un drum forestier
– o persoană de sex feminin a decedat –

Un accident rutier s-a produs în Borşa, pe un drum forestier, unde un autoturism, rămas fără frână, a intrat într-un copac. Pasagerul de sex feminin, din dreapta şoferului, a fost proiectat afară, prin parbriz, şi a decedat.

În Baia Mare
2 autoturisme avariate şi 3 victime

Accidentul s-a produs pe strada 8 Martie. Un impact frontal între 2 autoturisme, cu 3 victime, dintre care una a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Celelalte două au refuzat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.