Un nou film al unui regizor de Oscar: “Apusul” la Sighetu Marmaţiei

0
115

După succesul pe care l-a avut cu debutul său „Fiul lui Saul”/„Son of Saul”, pentru care a obţinut Oscarul pentru Cel mai bun film străin, László Nemes revine cu „Apusul”/„Sunset”, prezentat în premieră la Veneţia în 2018 unde a câştigat premiul criticilor FIPRESCI. Citiţi în Ziarul Metropolis.
Producţia va fi prezentată în 2 august, de la ora 19, în Sala de Spectacole a Centrului Cultural din Sighetu Marmaţiei (Piaţa Libertăţii nr. 24 A).
Păstrând predilecţia pentru subiecte puternice, spaţii şi timpuri istorice, regizorul maghiar pătrunde în universul unei civilizaţii la răscruce: Budapesta anului 1913. Imperiul Austro-Ungar, aflat în mijlocul Europei, înainte de izbucnirea Primului Război Mondial se află la punctul de cotitură unde toate tensiunile europene acumulate coexistă în modernitate şi decădere morală. Aici alege regizorul să-şi plaseze personajul principal şi să-i descrie călătoria provocatoare. Apusul unei ere stă să înceapă şi este pregătit să-şi desfăşoare forţele dramatice pe ecranele din România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.