Trimis în judecată pentru contrabandă cu ţigări

0
56

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Z.Y. pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi punere în circulaţie a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.
Anterior, faţă de acesta a fost dispusă de către organele de cercetare penală măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar în data 08.08.2019, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile.
În fapt, s-a reţinut că inculpatul Z.Y., în data de 07.08.2019, folosind autoutilitara marca Citroen Jumpy care avea aplicate plăcuţe cu un număr de înmatriculare ce aparţinea unui alt autoturism, a deţinut şi a transportat pe DN 19 şi pe str. N. Grigorescu, din Sighetu Marmaţiei, cantitatea de 11.480 pachete cu ţigări, provenite din contrabandă. Inculpatul nu a oprit vehiculul la semnalele acustice şi luminoase ale organelor de poliţie de frontieră, care au pornit în urmărirea acestuia şi au executat mai multe focuri de armă în plan vertical şi asupra pneurilor, după care vehiculul condus de către inculpat a intrat în coliziune cu un stâlp din beton situat pe marginea străzii. Prin fapta comisă de către inculpat a fost creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 154.115 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.