Vânători, respectați autorizația de vânătoare!

0
97

Un vânător, care a vânat fazani, deși pe autorizația de vânătoare scria rațe, este cercetat de polițiști pentru comiterea infracțiunii de braconaj.
Miercuri, 6 noiembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu cei de la Poliția Tăuții Măgherăuș au acționat pentru prevenirea braconajului pe raza de competență.
În cadrul acțiunii au identificat un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din Tăuții Măgherăuș, aflat la volanul unui autoturism, în care polițiștii au descoperit un exemplar de interes cinegetic din specia fazan, mort.
Din primele cercetări rezultă că bărbatul avea eliberată pe numele lui o autorizație de vânătoare, valabilă pentru fondul nr. 34 Cicârlău și având înscris ca drept de recoltă, patru bucăți din specia rață mare.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj și i-au ridicat bărbatului autorizația de vânătoare, arma de vânătoare, și permisul de vânătoare, în vederea continuării cercetărilor.

În zona Ponorâta
Amenzi de peste 11.000 lei și lemne confiscate

Miercuri, 6 noiembrie, în comuna Coroieni a avut loc o intervenție amplă a polițiștilor, care a avut ca obiective prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic, a celor de natură judiciară, verificarea respectării regimului domicilierii și reședinței în scopul asigurării unui climat de legalitate, de ordine și siguranță publică.
În acțiune au fost angrenați polițiști din Suciu de Sus și Târgu Lăpuș, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, și două cupluri din cadrul Grupei canine. Acțiunea s-a derulat în colaborare cu specialiști ai Direcției Silvice Maramureș.
Verificările efectuate de polițiști au dus la constatarea a 7 contravenții silvice, 3 contravenții rutiere, două pentru nerespectarea legislației privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și alte două privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Valoarea amenzilor aplicate depășește 11.000 lei. Totodată, cantitatea de 11,4 mc material lemnos a fost ridicată în vederea stabilirii provenienței.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.