Abordare inovatoare pentru realizarea unei rute turistice transfrontaliere

0
108

Recent, a avut loc conferința de lansare a proiectului KRA’GAS – Promovarea meșteșugurilor și a gastronomiei, ca părți relevante ale patrimoniului cultural al Euroregiunii Carpatica, proiect cofinanțat prin programul ENI CBC 2014-2020 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina.
La eveniment au participat, liderul de proiect, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, reprezentată de președintele Florentin Tuș, şi partenerii din România – Universitatea Babeș-Bolyai, Ungaria – Univeritatea din Miskolc și Camera de Comerț și Industrie Borsod-Abaúj-Zemplén și Ucraina – Universitatea Națională din Uzhgorod și Transcarpathian Entreprise Support Fund Fund.
Obiectivele specifice proiectului KRA’GAS vizează derularea unei analize antropologice care să scoată în evidență asemănările legate de meșteșuguri și gastronomie din regiunile partenerilor, identificarea și realizarea unei rute turistice transfrontaliere în regiunea proiectului și dezvoltarea regiunii proiectului ca destinație turistică comună, prin susținerea și promovarea traseului turistic transfrontalier ca modalitate de conectare a producătorilor locali la piețele turistice, inclusiv organizarea unui Festival Internațional de Meșteșuguri și Gastronomie.
La întâlnire s-au prezentat activitățile care se vor derula în cadrul lunilor de implementare până în 30 septembrie 2021 pentru atingerea obiectivelor menționate.
Proiectul va beneficia de un site dedicat rutei turistice şi de o pagină de facebook vizibilă la adresa https://www.facebook.com/KragasProject.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.