Drenajul limfatic, pentru tratarea retenţiei de lichide şi alte afecţiuni

0
89

În cadrul Centrului de Recuperare Esperando, specialişti certificaţi în drenajul limfatic realizează şedinţe de terapie pentru cei care suferă de diferite afecţiuni fizice.
Sistemul limfatic este un sistem de drenare, care funcţionează paralel cu partea venoasă a sistemului circulator şi are rol primordial în procesul de detoxifiere al organismului. Edemul limfatic este o acumulare de lichid în exces din cauza lipsei de funcţionare a sistemului limfatic.
Drenajul limfatic se face doar de către specialişti certificaţi în această metodă. Orice masaj sau drenaj limfatic realizat incorect duce la distrugerea capilarelor limfatice, acestea nu se mai pot regenera şi astfel apar probleme ale circulaţiei limfatice şi ale stării de sănătate. Orice umflare a corpului poate fi tratată cu succes cu ajutorul tehnicii de drenaj limfatic manual şi al terapiei decongestive.
Drenajul limfatic este utilizat în caz de retenţii de lichide, semnele fiind: picioare glezne, mâini umflate, ochii sau faţa tumefiată, inflamaţii postoperator şi traumatic (accidente, leziuni sportive etc), afecţiuni digestive (constipaţie, balonare), după chirurgia plastică, tumefierea articulaţiilor, artrită, migrene, tratamentul lipoedemului şi al celulitei, sinuzite, răceli, stresul, sindromul oboselii cronice ş.a.
Contraindicaţiile majore sunt: insuficienţă cardiacă, insuficienţă renală, tromboflebită, insuficienţă venoasă cronică, boli maligne care nu au fost tratate, alergii cauzate de polen, detergent, inflamaţii locale cauzate de bacterii, viruşi, ciuperci, agenţi chimici.
Există şi câteva contraindicaţii relative, unde specialiştii colaborează cu medicii de specialitate şi cu instructori specialişti în limfedem, pentru a putea obţine cele mai bune planuri de tratament şi rezultate.
Drenajul limfatic manual, combinat cu terapia decongestivă, este considerat un tratament de bază pentru pacienţii cu probleme limfatice, dar este şi o metodă de relaxare, prevenţie, menţinere şi îmbunătăţire a stării de sănătate în general.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.