Zeci de medicamente vor dispărea în curând de pe piaţă

0
74

Peste 70 de medicamente pentru afecţiuni oncologice, diabet, afecţiuni cardiace vor dispărea în curând de pe piaţă. Motivul este plafonarea preţului la nivelul minim european şi introducerea taxei clawback. Prin urmare, mulţi producători au atras atenţia că vor retrage anumite medicamente. Astfel, în decurs de câţiva ani au dispărut peste 2.000 de medicamente din acest motiv.
Oficialii de la ANPP, printr-un comunicat de presă, precizează: “Pacienţii români au nevoie ca cele 70 de medicamente să rămână în farmacii, iar tratamentul lor să nu fie întrerupt. Medicii şi societăţile profesionale trebuie să fie implicaţi în luarea acestor măsuri pentru că schimbarea tratamentului a zeci de mii de pacienţi este un lucru complicat, sensibil şi necesită timp”.
Producătorii cer guvernului să reducă taxele pentru că, în caz contrar, multe produse româneşti nu se vor mai fabrica. Cert este că bolnavii sunt puternic loviţi, lipsa acestor medicamente punându-le realmente viaţa în pericol, fiind vorba despre medicamente pentru boli incurabile sau cronice: diabet, boli cardiovasculare, cancer, bolnavii ajungând la ora aceasta în culmea disperării. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.