A sosit aparatul Real Time PCR la Spitalul de Boli Infecţioase

0
205

Azi, 2 aprilie, va fi pus în funcțiune aparatul Real Time PCR, mult așteptat, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare. Procedura de achiziție pentru noua platformă integrată de biologie moleculară, care conține și acest aparat, a fost finalizată cu succes.
”Valoarea investiției este de 450.000 lei, pentru întregul laborator și extrem de importantă în lupta pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID-19 în județul nostru” – a precizat Gabriel Zetea, șeful administrației județene.
Începand de luni, 6 aprilie va începe instruirea personalului medical, a biologilor și chimiștilor, și tot de săptămana viitoare vor exista probe de testare și apoi testele mult așteptate în Maramureș. Pentru a verifica acuratețea rezultatelor pacienților declarați infectați cu SARS-CoV-2 se va face o intercomparare între laboratoare, aceleași probe urmând să fie trimise și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.
De asemenea, s-au întreprins demersuri către Ministerul Sănătății și Agenția Națională de Programe pentru Sănătate în vederea includerii Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare în lista unită­ților de specialitate care dețin în dotare echipament medical pentru efectuarea testării RT-PCR, în vederea identificării virusului 2019-Ncov. În cel mai scurt timp, unitatea medicală va putea efectua peste 300 de teste zilnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.