Reguli în mall-uri

0
48

Ministrul Sănătății a semnat ordinul ce prevede măsurile care trebuie luate în mall-uri, în sălile de pariuri sau de jocuri de noroc pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
• În mall-uri, săli de jocuri de noroc sau de pariuri este obligatorie purtarea măștii de protecție, izolarea la domiciliu a angajaților care prezintă simp­tome sau au intrat în contact cu persoane bolnave.
• În mall-uri trebuie instalate panouri de informare cu privire la regulile de igienă și distanțare fizică, a unor indicatoare de restricționare a aglomerării și de stabilire a unor fluxuri de vizitare unidirecționale pentru facilitarea menținerii distanțării fizice.
• La intrare se va face un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie.
„Accesul clienților în cadrul centrelor comerciale tip mall se va realiza astfel încât să se asigure distanţarea fizică (numărul maxim de persoane va fi calculat în funcție de suprafaţa centrului comercial, cu asigurarea unei suprafeţe de mi­nimum 7 mp/ persoană)” – se arată în ordin.
• Dezinfecția frecventă a suprafețelor, caselor de marcat și POS-urilor, instalarea de dispensere cu produse biocide pentru dezinfecția mâinilor în holurile principale ale clădirii, lifturi, coridoare, scări.
• Se interzice testarea produselor cosmetice pe piele și se va reduce timpul de acces în cabina de probă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.