„Vrem educație în școli, nu cenzură!”

2
95

Acesta este mesajul transmis de asociațiile de elevi din România, între care se află și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), care condamnă ferm decizia luată de Senatul României privind interzicerea oricărei referiri legate de identitatea de gen în unitățile de învăță­mânt preuniversitar și universitar din România.

Asociațiile de elevi susțin faptul că o societate democratică se construiește atunci când educația din școli promovează diversitatea, incluziunea socială, având în vedere particularitățile fiecărui individ. Iar făcând abatere de la libertățile cetățenești, în acest caz libertatea de exprimare, stipulată la articolul 30 din Constituția României. Mai mult decât atât, necesitatea pregătirii elevilor în sensul în care promovarea diversității din toate punctele de vedere este un lucru obligatoriu pentru formarea unor tineri responsabili și toleranți. Totodată, în loc să promoveze accesul liber la învățare, statul îl restricționează încălcând dreptul la educație prevăzut în Constituția României la articolul 32, precum și principiile echității și incluziunii sociale din Legea educației naționale nr. 1/2011. „Vorbind din perspectiva unui elev român, în același timp și reprezentant al acestora, vreau ca drepturile elevilor să fie respectate, vreau ca toți elevii să se simtă egali, să nu existe discriminări între aceștia și mai ales să nu existe bullying. Anual, sunt mii de cazuri în care mulți elevi români sunt victime ale bullying-ului pe baza orientării sexuale pe care o au și pe baza genului pe care îl aleg să îl aibă. În loc să îi ajutăm pe aceștia, înrăutățim situația aprobând o lege care spune că „este interzisă opinia de gen, înțeleasă că genul este diferit de sexul biologic”. Încă sper ca toți elevii români să fie tratați asemenea și să nu existe discriminări, mai ales din partea autorităților”, a transmis Paula-Livia Buda, președinte AEM. Asociația de elevi solicită ferm Președintelui României să nu promulge legea prin care în uni­tă­țile de învățământ preuniversitar și universitar sunt interzise activitățile de informare privind identificările de gen.

2 COMENTARII

  1. Parintii sunt de vina: ei nu sunt un exemplu bun pt. ei, le permit toate prostiile, le indeplinesc toate dorintele, nu le explica ca mai e nevoie si de unele restrictii, abtineri de la pofte necurate, de la mancaruri cu carne vinerea, altfel este haos. vedeti ca ne matura ploile, furtunile si cate mai urmeaza… Este inceputul durerilor pt. aceasta lume imorala, egoista.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.