🕮 Lecții de învățat 🕮 Despre oameni și natură

0
250

Suntem tot mai mult bombardați cu informații despre faptul că oamenii devin tot mai neglijenți în raporturile lor cu natura și mediul înconjurător, consumă mai mult decât e nevoie resursele, astfel încât planeta nu ne mai suportă. Impactul ultimilor 100 de ani îl vedem și îl simțim. Suprapopularea, risipa sau schimbările climatice, toate acestea se întâmplă și suntem primii care le trăim pe pielea noastră.
Degradarea mediului și riscurile asupra să­nă­tății, dar și asupra supraviețuirii omului sunt alarmante. Se trag semnale de alarmă despre poluare, despre consum irațional, despre dispariția pădurilor, despre afectarea biodiversității și parcă ne îndepărtăm de construirea unui viitor în care oamenii trebuie să trăiască în armonie cu natura, utilizând rațional resursele, conservând biodiversitatea, reducând poluarea și consumul irațional…
Vedem în fiecare zi ce se întâmplă cu pădurile, presiunea economică asupra lor, concepte și practici greșite de management forestier „moștenite” și perpetuate, care creează probleme majore în gestionarea acestei resurse naturale extrem de valoroase. Lecții de învățat din foarte multe direcții!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.