În Ungureni • 2 milioane euro pentru extinderea canalizării

0
54

Un proiect de extindere a rețelei de canalizare în satul Ungureni, aparținător comunei Cupșeni, se află în derulare. Lucrările presupun construirea a circa 15 km de canalizare nouă, care va putea deservi toată suprafața localității.
Investiția, cu finanțare guvernamentală nerambursabilă, este în valoare de aproape 2 milioane euro, iar la finalizare toate gospodăriile din satul Ungureni vor putea beneficia de canalizare.
„Avem un proiect de extindere rețea canalizare pe satul Ungureni, unul dintre cele patru sate aparținătoare comunei. În Costeni, Cupșeni și Libotin era făcută canalizarea din mandatul anterior, dar numai rețeaua principală. În Ungureni, în momentul când am realizat proiectul, s-au făcut toate ramificațiile, pe toate străduțele. Este vorba de 10,5 km de rețea, plus încă 4,5 km, partea de refulare. În total sunt 15 km, cu o valoare de 8.929.000 lei, aproape 2 milioane euro, bani foarte mulți, pe care i-am primit de la Guvern. Acest proiect îmi este cel mai drag din toate implementate, pe care mi-am dorit mult să-l fac. La finalizarea lui, toți localnicii din Ungureni vor fi racordați la rețeaua de canalizare, iar pe total comună, circa 70% din gospodării vor avea canalizare. Asta și din cauză că în celelalte sate nu avem extinderile secundare făcute. Sperăm totuși că vom mai prinde un proiect și pe acestea. Noi îl avem deja întocmit, doar să ni-l și finanțeze cineva”, a precizat Lucia Butcure, primarul comunei Cupșeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.