Salariaţii din sănătate, în realitate, primesc sporuri între 100 şi 300 de lei?

0
99

Publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 179/2020, Legii nr. 179/2020 care permite depăşirea plafonului de 30% pentru sporurile din Sănătate, ar trebui să aducă o creştere maximă a veniturilor cu 115% pentru angajaţii implicaţi în gestionarea pacienţilor COVID.
În realitate însă, calculele făcute până acum arată că această creştere se traduce în sume reale cuprinse între 100 şi 300 de lei, după cum a explicat preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu pentru RoHealthReview. Acesta a declarat că după publicarea Legii, probabil că personalul medical va începe să primească banii, calculele fiind deja făcute, dar sumele sunt foarte mici. Mai mult, acesta a spus că promulgarea Legii privind depăşirea plafonului de 30% pentru sporurile acordate în Sănătate ajută doar unităţile sanitare care acordă sporuri pentru pacienţii COVID. Presupunând că un spital COVID ar acorda toate aceste sporuri, veniturile unui angajat din sistemul sanitar ar trebui să crească cu 115%.
Potrivit liderului Sanitas, nu există o creştere nici măcar de 10% la salariul de bază. Şi asta pentru că aceste sporuri se calculează pe minute, pe ore, pe zile, astfel încât un salariat ajunge să câştige între 100 şi 300 de lei pe Legea 56, adică sporul de până la 30%.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.