Sprijin financiar pentru zilieri

0
16

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș au precizat că legis­lația prevede acordarea unui sprijin financiar pentru acei zilieri care îşi desfăşoară activitatea într-unul din domeniile afectate de întreruperea sau restrângerea activităţii ca urmare a epidemiei. Pentru aceștia se acordă o sumă reprezentând 35% din remuneraţia cuvenită zilei de muncă.
Suma se acordă pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. La fel ca în cazul celorlalte indemnizaţii, beneficiarul de lucrări va plăti sumele cuvenite zilierilor din fonduri proprii, urmând ca ulterior să recupereze sumele plătite de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială.
De asemenea, până la 31 decembrie 2020, dar nu mai mult de o perioadă de 3 luni, la alegerea angajatorului, pentru angajaţii care încheie contracte individuale de muncă pe perioadă determinată de până la 3 luni, se asigură decontarea unei părţi din salariul acordat acestora, reprezentând 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate în aceste locuri de muncă, pentru o perioadă de lucru de 8 ore/zi, dar nu mai mult de 41,5% din câştigul salarial mediu brut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.