Patru ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Justinian Arhiepiscopul

0
74

Vineri, 30 octombrie 2020, se împlinesc 4 ani de când Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Justinian Chira, Părintele nostru și „Voievodul spiritual al Maramureșului” a trecut la cele veșnice „așteptându-ne la poarta Raiului”.
Cu acest prilej, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, cu începere de la ora 09,00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, va săvârși Sfânta Liturghie în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Întâistă­tătorul Eparhiei noastre.
După Sfânta Liturghie, la mormântul din incinta mănăstirii, unde își doarme somnul de veci Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, se va oficia Slujba parastasului de către cei doi ierarhi, alături de slujitorii și viețuitorii mănăstirii.
De asemenea, la ora 12,00, la toate bisericile de mir și mănăstirești se vor trage clopotele în semn de prețuire și omagiu adus Înalt­preasfinţitului Părinte Justinian, Părintele nostru.
Veșnica lui pomenire, din neam în neam!
Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian Chira a încetat din viață în data de 30 octombrie 2016, la vârsta de 95 de ani, și a fost înmormântat la Mănăstirea Rohia, pe care a păstorit-o timp de aproape 30 de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.