Centru de permanență pentru vârstnici și locuințe sociale în Borșa

0
33

Autoritatea locală a orașului Borșa are în proiect, în viitorul apropiat, construirea unui centru de bătrâni şi locuințe sociale pentru persoanele defavorizate.
Aceste proiecte fac parte din strategia administrației locale pentru următorii ani și pot suferi modificări sau completări, la sugestia cetățenilor.
„Avem noi propuneri de proiecte care vor fi cuprinse în Strategia de dezvoltare a orașului Borșa pentru perioada 2021-2027. Un capitol distinct este cel al Protecției și asistenței sociale. Aici avem următoarele idei: construirea unui Centru de permanență de tip „azil” pentru seniori, sau pentru cei care au nevoie de supraveghere permanentă. Locația va avea o capacitate de 50 de locuri, va fi o construcție nouă, amplasată în zona Unității militare, și va fi finanțată din fonduri europene prin programul ITI Munții Rodnei; construirea de locuințe sociale pentru familiile defavorizate din oraș. Acestea vor fi amenajate în locația vechii Unități militare, prin reabilitarea clădirilor existente și adăugarea de noi corpuri de clădire. Proiectul se va derula în mai multe etape, în funcție de solicitările venite de la persoanele nevoiașe și vor fi finanțate din fonduri europene. Lista de proiecte dedicate segmentului de populație defavorizat rămâne deschisă și aștept propunerile, observațiile și comentariile cetățenilor” – a precizat Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.