Plăți on-line cu cardul pentru serviciile de cadastru

0
22

Din luna decembrie, toate persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate în domeniul cadastral pot plăti tarifele aferente serviciilor oferite de oficiile de cadastru, on-line cu cardul. Totul se face foarte simplu prin aplicația eTerra.
O altă noutate este și faptul că cei ce interacționează cu ANCPI beneficiază de un alt instrument electronic foarte util – semnarea documentelor direct în browser.
„Îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imo­biliară, precum și simplificarea procedurilor, constituie una dintre priorită­țile instituției. Programul început în luna noiembrie, care permite efectuarea plății prin intermediul cardului bancar în eTerra, a trecut testele și a fost extins la nivel național. În prezent, toate oficiile de cadastru din țară au încheiat contracte cu procesatorul de plăți specializat, pentru a putea pune la dispoziția partenerilor noștri care au acces în eTerra opțiunea de a achita tarifele serviciilor solicitate prin intermediul cardului bancar. Astfel, din 5 decembrie, persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate în domeniul cadastrului, notarii, experții judiciari și executorii judecătorești – care au acces în eTerra cu user şi parolă – pot plăti tarifele aferente serviciilor oferite de toate cele 42 de oficii de cadastru și publicitate imobiliară din țară prin intermediul cardului bancar, în aplicația eTerra. În prezent, atât cetățenii, cât și partenerii ANCPI, pot achita online, cu un card bancar, extrasul de carte funciară pentru informare și extrasul din plan cadastral pe ortofotoplan, solicitate prin intermediul platformei epay.ancpi.ro. De asemenea, din luna octombrie, cei ce interacționează cu ANCPI au la dispoziție un nou instrument, respectiv posibilitatea de a semna documentele direct în browser ceea ce simplifică și eficientizează procesul de depunere și soluționare a lucrărilor de specialitate, scurtând fluxul acestora”, a explicat Ovidiu Ștefan, directorul OCPI Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.