Sighetenii vor plăti taxa de salubrizare la primărie -14 lei/lună/persoană și 51 lei pentru persoane juridice

0
46

Aleșii locali sigheteni s-au întrunit în ședință de Consiliu Local de îndată, pentru a oficializa soluția colectării gunoiului menajer din oraș, pe ordinea de zi figurând doar acest proiect de hotărâre.
După o serie de întâlniri și discuții pe această temă, executivul Primăriei Sighetu Marmației și Consiliul Local au găsit o soluție viabilă în gestionarea gunoiului menajer.
Concret, persoanele fizice vor achita de acum înainte taxa de salubrizare, trimestrial, la primărie, exact ca impozitele locale, pe baza unei declarații pe propria răspundere privind numărul de membri care locuiesc la acea adresă. În acest fel, numărul celor care achită taxa va crește. Tariful a rămas neschimbat, adică de 14 lei/lună pentru fiecare membru al familiei, deși costurile societății de salubrizare s-au majorat, aceasta fiind obligată să transporte deșeurile la peste 250 km, tocmai în Oradea.
• Persoanele fizice vor achita 14 lei/per­soa­nă/lună, respectiv 168 lei/persoană/an. • Agenții economici vor achita un tarif minim de 0,2 mc/lună, respectiv 51 lei.
Persoanele juridice care refuză să încheie un contract cu firma de salubrizare vor achita o taxă majorată de 150 lei/lună, echivalentul a 0,6 mc/lună fiind pasibile și de amendă din partea autorităților de Mediu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.