Cresc șansele de calificare • CS Minaur Baia Mare – Astrahanocka Astrahan 30-27 (13-15) •

0
64

Cresc șansele de calificare pentru CS Minaur Baia Mare, în urma victoriei repurtate sâmbătă împotriva rusoaicelor de la Astrahanocka Astrahan, 30-27 (13-15), care plasează echipa noastră la egalitate de puncte cu primele două clasate din Grupa C a EHF European League. Româncele nu au avut o primă repriză benefică, dar totul a culminat cu o parte secundă așa cum ar trebui să demonstreze o echipă văzută drept favorită la câștigarea trofeului.

Rusoaicele s-au aflat la cârma primei părți, controlată în totalitate, cea mai mare diferență fiind de cinci goluri, 7-12. Ne revenim, cât de cât pe finalul de repriză, care ne aparține, și pe acest fond reducem distanța la doar două lungimi, 13-15, rezultat consemnat și la mijlocul întâlnirii. În partea secundă vedem o echipă total schimbată, în sens pozitiv, care în primul rând se apără mult mai exact. Iar pe faza ofensivă există mult mai multă răbdare, apar și soluțiile liniei de 9 m, CS Minaur arătând ca o formație cu adevărat europeană. Egalarea survine la scorul de 16-16, iar în minutul 37 Laslo finalizează un contraatac care ne aduce pentru prima oară în avantaj 17-16. Fetele lui Costică Buceschi profită la maximum de perioada excelentă și se desprind tot mai decisiv, 23-18 (45), 26-19 (49). Victoria nu are cum să ne mai scape, chiar dacă finalul aparține adversarului, și CS Minaur obține două puncte vitale (30-27) în economia calificării în sferturile de finală ale EHF European League. Un succes confirmat și în disputa de miercuri cu Storhamar ar asigura într-o proporție covârșitoare îndeplinirea unui prim obiectiv în parcursul cupelor europene.
• Sala Polivalentă “Lascăr Pană”. Arbitri: Svetoslav Yovchev / Zvezdelin Yonchev (Bulgaria). Observator EHF: Remus Cojocaru (Brașov). • Aruncări de la 7 m: 7-3 (transformate: 6-3; a ratat A. Popa). Minute de eliminare: 4-6.
• CS Minaur Baia Mare: Idehn (1 intervenție), Munteanu, Enache (4 intervenții) – Lavko 8 (6 din 7 m), Kovacevic 8, Laslo 4, Burlachenko 2, Blohm 2, Araujo 2, Fujita 2, Seraficeanu 1, Polocoșer 1, Tănasie, A. Popa, Tecar, de Souza. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.
• Astrahanocka Astrahan: Anoskina (2 intervenții), Trusova (7 intervenții, a apărat un 7 m), Riabteva – Levcenko 7 (3 din 7 m), Malasenko 5, Nikitina 5, Debelic 4, Fanina 2, Yezykava 2, Zelenkova 1, Tarasova 1, Stelmah, Korneeva. Antrenori: Vlatko Djonovic, Vladimir Plekanov.
Rezultatele etapei 4: CS Minaur Baia Mare – Astrahanocka Astrahan 30-27; Storhamar Handball Elite – Thuringer HC 32-30.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.