Strategie pentru 2021 • Transformarea orașului Baia Sprie în atracție turistică națională!

0
124

Autoritatea locală din Baia Sprie are în vedere o strategie interesantă, pentru anii ce vin. Transformarea orașului într-un punct de atracție turistică, dar nu oricum, ci prin coagularea tuturor atuurilor zonei, după cum ne spune primarul orașului, Sebastian Alin Bîrda.
„Vrem să continuăm investițiile în zona turismului și să legăm obiectivele între ele. Astfel, ne propunem să finalizăm PUZ-ul în zona Poiana Boului, avem acolo 12 hectare de intravilan. Pentru atragerea investitorilor, o variantă era de bungalowuri private, în stil austriac, care să se potrivească specificului montan. O alta era de zone de camping. Însă după ce am vorbit de prima variantă, au apărut interesați, de la persoane fizice interesate de o căsuță în zonă la fond de investiții și la investitori, inclusiv în a face telescaun și pârtie de schi. După cum știți, acolo s-a schiat odinioară” – spune edilul.
Da, era celebra Pârtie a doctorilor din anii `80, ușor ascunsă, pe traseul spre Creasta Cocoșului, accesibil de pe Gutâi sau de la mina Șuior. Există un drum de la mină, absolut accesibil, care este județean și care trece spre poiană, apoi spre o carieră și coboară în Cavnic. Mai mult, s-a redeschis recent și legendarul și istoricul Han al lui Pintea, din vârful Gutâiului, cu înfățișare rustic-modernă.
„Următorul atu al orașului nostru e zona Bodi – Mogoșa, unde s-a investit și se va mai investi. Noii proprietari de la Mogoșa au planuri mari, dar într-o primă fază s-a deschis total accesul turiștilor, iar primăria se va implica pentru un traseu de promenadă. În fine, orașul Baia Sprie în sine, va beneficia de o finanțare pentru punerea în valoare a centrului istoric, dar vom accesa fonduri pentru valorificarea turistică a Dea­lului Minei, cu trasee turistice. Iar conexiunea dintre aceste obiective va fi făcută cu o investiție intrată în etapa de finanțare, crearea unei zone de mobilitate între Baia Sprie și Mogoșa – Șuior, cu un traseu de autobuze electrice și piste de biciclete de la Flotație spre obiectivele turistice” – spune primarul Bîrda.
Toate acestea cu ținta transformării orașului în obiectiv turistic național. Foarte curajoase idei!!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.