Baia Sprie și Băsești n-au medic veterinar

1
41

În lista circumscripțiilor sanitar veterinare (CSV) pentru care urmează să fie declanșată procedura de atribuire a contractelor de concesiune privind organizarea activității, apar și două unități din județul Maramureș: CSV Baia Sprie și CSV Băsești.
Medicul veterinar care va concesiona activitatea veterinară din orașul Baia Sprie și satele arondate va avea în grijă 861 de unități vită mare (UVM), din care la Baia Sprie sînt 184 UVM, în Chiuzbaia 130 UVM, Tăuții de Sus 71 UVM și la Satu Nou de Sus există 476 de unități vită mare. Calculul în UVM se face pentru toate animalele domestice din gospodării și ferme (vaci, bivolițe, cai, măgari, oi, capre, porci, păsări).
CSV din comuna Băsești are 1.031 UVM, din care la Băsești 447 UVM, Odești 310 UVM, Săliște 166 UVM și Stremț 108 UVM.
Medicii aleși vor semna contractul de servicii veterinare din cele două circumscripții, avînd obligația să consulte animalele bolnave, la chemarea proprietarilor, să le trateze și să le vaccineze. Acțiunile sanitar veterinare sînt prevăzute în Programul Național Strategic, unele fiind plătite de stat, iar altele, de către proprietarii animalelor. Medicii au și obligația să-i informeze pe țărani care sînt serviciile gratuite și care trebuie plătite. Pentru banii încasați, medicul trebuie să elibereze bon fiscal sau chitanță fiscală. Serviciile și vaccinurile gratuite sînt prevăzute de Ordinul nr. 35 din 2016, rămas în vigoare pînă azi.

1 COMENTARIU

  1. De bine ce se traieste in cele doua comunitati!In special in Basesti, unde este ales un primaer pe viata iar interesele personale sunt mai puternice decat cele a obstii! Tot cam asa stau lucrurile si in oraselul cu putini muncitori si multe pisici…

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.