Platformă pentru depozitarea temporară a gunoiului menajer în Sighetu Marmației

2
119

Autoritățile locale din Sighetu Marmației au găsit o soluție pentru depozitarea deșeurilor menajere colectate de la populație, până acestea vor fi transportate la depozitul de la Oradea.
Astfel, platforma betonată de la Stația de sortare, din cadrul SMID, va fi folosită timp de o lună de zile ca spațiu de depozitare a gunoiului până ce acesta este încărcat din nou și transportat la Oradea. După această perioadă, urmează ca autoritățile să găsească o altă soluție: „Având în vedere situația gunoiului menajer din Sighetu Marmației am considerat oportun să am o întâlnire cu reprezentanții societății de salubrizare Herodot. După o analiză a posibilelor soluții, ne-am deplasat împreună la stația de sortare a gunoiului menajer și la vechea groapă de gunoi din oraș. La groapa de gunoi de pe strada Tepliței au fost luate măsuri să nu se mai depoziteze gunoiul și a fost blocat accesul. Problema pe care noi ca municipalitate o aveam era identificarea și autorizarea unui teren pentru transbordarea gunoiului pentru a putea fi transportat la Oradea. În condițiile în care era extrem de dificil de identificat un teren care să îndeplinească condițiile impuse de me­diu, această situație de criză a fost depășită cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș. Președinele CJ, Ionel Bogdan, a făcut demersuri să fie folosită platforma betonată de la Stația de Sortare, care nu a fost încă dată în folosință. Consiliul Județean a aprobat ca această locație să fie folosită pentru o lună de zile, rezolvând astfel, temporar, problema până la identificarea unei alte locații. Din această săptămână a demarat colectarea gunoiului de pe raza orașului, cu câte 5-7 mașini, urmând să fie respectat programul stabilit pentru fiecare stradă”, a precizat Daniela Onița-Ivașcu, viceprimarul Sighetului.

2 COMENTARII

  1. Dupa noi potopul ! Sa fie intrebati despre gunoiul care l-au lasat in Sighet fostul Prsedinte al Consiliului Judetean si fostul Primar al Sighetului.Sa va fie rusine impostorilor !

  2. Ha, ha, ha…Ati fost nesatui la spagi mici! Acum ati lua bani frumosi bugetilor, pardon bugetarilor dar n avet teren, ati vandut ca sa puteti sa va laudati ca vindeti palinca de acasa! Ce gandire ingusta!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.