Pod de peturi pe râul Ronișoara!

0
56

– gunoaiele au obturat cursul de apă –
Autoritatea publică a municipiului Sighetu Marmației a demarat curățenia de primăvară pe raza administrativ-teritorială. Ce au găsit în teren nu este greu de anticipat, însă este greu de gestionat. Sute și sute de peturi, ce formau efectiv un pod pe râul Ronișoara, au fost adunate de angajații primăriei.
Mizeriile blocau efectiv cursul de apă. Pe fir au intrat și cei de la Garda de Mediu, care au impus măsuri imediate.
„Am început curățenia de primăvară. Locuitorii din comunele din amontele râului Ronișoara și cei care locuiesc în zona Muzeului Satului și-au făcut și în această iarnă ”datoria”. Creșterea debitelor râului Ronișoara antrenează cantități uriașe de peturi și alte deșeuri menajere, aruncate pe malurile râului și transportate spre Sighet. Am demarat activități de salubrizare a zonei și de eliminare a deșeurilor. În municipiul nostru sunt zeci de depozite necontrolate de deșeuri menajere, motiv pentru care vom organiza activități de ecologizare a acestora”, a spus Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației. Garda de Me­diu Maramureș a efectuat un control în zona Sighet și a impus măsuri.
„În urma controlului efectuat în municipiul Sighetu Marmației, strada Mocăniței – zona Muzeului Satului, s-au constatat depozitări necontrolate de deșeuri menajere amestecate. În albia râului Ronișoara s-a constatat un ”pod” de peturi care au fost aduse de cursul de apă din amonte și care obturează cursul de apă. În urma acestor verificări, s-au trasat măsuri, cu termene scurte, de salubrizare a zonei și eliminarea deșeurilor prin operatori autorizați” – au explicat reprezentanții Gărzii de Mediu Maramureș. Din păcate, situația înregistrată aici nu este singulară. Zeci de depozite necontrolate de deșeuri sunt împrăștiate pe întreg teritoriul județului, autoritățile fiind de multe ori depășite de situație.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.