Maramureșeni cercetați pentru contrabandă cu țigări

0
25

• 41.290 pachete cu țigări de contrabandă confiscate, în valoare de 483.100 lei 
În Sarasău
Polițiștii de Frontieră din Sarasău au identificat, în curtea unui imobil de pe raza localității Piatra, un microbuz în care erau mai multe colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră.
Proprietarul imo­bilului, un bărbat în vârstă de 53 de ani, a declarat că nu știe cum a ajuns microbuzul în curtea sa. În această situație s-a efectuat un control asupra mijlocului de transport, în urma căruia s-a constatat că este plin cu baxuri cu țigări provenite din contrabandă.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii microbuzului la sediul instituției, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 37.060 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 433.600 lei, care au fost confiscate.
Totodată, autovehiculul, în valoare de 19.600 lei, a fost indisponibilizat iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
În Vișeu de Sus
Polițiștii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, pe raza localității un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în România.
Mașina era condusă de către cetățeanul român M.V., în vârstă de 27 de ani, domiciliat în județul Maramureș, iar la controlul autoturismului s-au descoperit în portbagaj 3 colete cu țigări.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu șoferul la sediu.
În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 1.230 pachete cu țigări, cu timbru fiscal Belarus, în valoare de aproximativ 14.400 lei.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 7.200 lei, a fost indisponibilizat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.