Drumul Nordului, piatră de încercare pentru maramureșeni/codreni

0
328

Încă un an de chin

Suntem în luna martie, oarecum în primăvară, așa că au reînceput lucrările la Drumul Nordului. Vă reamintim, expreședintele CJ a pierdut mandatul din cauza promisiunilor și a așteptărilor nerealiste de a fi crezut constructorii de pe Drumul Nordului, de pe Valea Izei și Valea Ruscovei că vom avea strat de asfalt turnat până la alegeri/sfârșit de an… În cazul nostru, pe Drumul Nordului cică era gata drumul până la pod la Ardusat. Am fost mai ieri și am verificat…

Prima observaţie este că nu se lucrează în forță. Foarte foarte lasciv, ici colo. Pe alocuri, deja s-a polizat din asfaltul turnat în toamnă, ceea ce spune ceva despre calitatea lucrărilor. Cetățenii, dar și primarii sunt la limita răbdării. Tacit, ni se șoptește că nu lucrează firma titulară, ci vreo zece firme subcontractante, fiecare după ce putere are. În una dintre comune s-a cerut efectiv înlocuirea subantreprenorului, care aparent avea o pasiune perversă, să rupă în fiecare zi rețeaua de apă a comunei, în altă parte. Situația nu e nouă, s-a petrecut în toamnă, tot zilnic, pe Valea Izei, la Bogdan Vodă și Dragomirești. De asemenea, aparent, executanții și-au prins degetele în reconstrucția de poduri. La Ariniș au încercat să-l spargă, n-au reușit, acum îl oblojesc și-l lasă acolo. La Moara Florii la fel, e jumătate de pod, din toamnă. Situația e problematică la Ariniș, unde însuși constructorii au recunoscut tacit că mai bine făceau alt pod, decât să-l repare pe cel de față. E drept, el n-a beneficiat de vreo reparație capitală de când a fost montat (vezi foto). Din păcate, alternativele nu există încă, nici la Pomi-Seini nici la Ulmeni așa că se nasc cozi imense la Ardusat, în timp ce înaintea podului lucrează un excavator, iar mai încolo, doi oameni cară în reluare un generator. Mai subliniem o dată, pe alocuri s-a polizat asfaltul turnat, la Fărcașa, Gârdani și Ariniș.
Termenul de final de an pare nerealist primarilor de pe traseu. Vom reveni la Drumul Nordului, la fel ca la celelalte amintite, în lucru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.