Starea de urgență se prelungește cu 30 de zile

0
30

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, stabilind ca elemente de noutate, printre altele, anumite relaxări în privința circulației de noapte în contextul Paștelui Ortodox și al sărbătorilor dedicate Ramadanului.
În hotărâre se prevede ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 – 2 mai, în intervalul orar 20 – 05, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paștelui Ortodox.
De asemenea, în zilele de 23 și 30 aprilie, în toate localitățile, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 5 – 20.
Totodată, enoriașii musulmani au permisiunea de a se deplasa în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 8 – 9 mai, în intervalul orar 20 – 05, pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.
Tot ca element de noutate, prin hotărâre s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din stațiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.