Campania de anul acesta: “Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!”

0
58

Campania „Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!”, care se derulează în acest an, în perioada 7 aprilie – 12 decembrie 2021, are ca obiectiv principal creșterea nivelului de informare cu privire la determinanții sociali ai stării de sănătate ai populației vulnerabile (aprilie), starea de sănătate și percepția acesteia în rândul populației vulnerabile în comparație cu populația generală (mai), problematica asigurării accesului la servicii pentru populația vulnerabilă (iu­nie), comportamentele cu risc pentru sănătate în rândul populației vulnerabile (iulie), automedicația și consumul de antibiotice la populația vulnerabilă (august), starea de sănătate a femeilor din comunitățile vulnerabile, inclusiv sănătatea reproducerii (septembrie), starea de sănătate a copiilor (octombrie), drepturile la sănătate și la servicii de sănătate a populației vulnerabile (noiembrie).
Studiul „Evaluare de nevoi și comportamente la risc pentru sănătate în populația vulnerabilă” arată că 72% dintre fe­mei și 53,5% dintre bărbați nu sunt angajați în muncă. 40% dintre familii trăiesc cu mai puțin de 500 lei pe lună. 59% dintre persoane își declară starea de sănătate ca fiind bună și foarte bună, în timp ce 70,9% din populația generală, 31% din adulți declară că suferă de o boală cronică, comparativ cu 19,5% din populația generală și 9% din copii au deja boli cronice.
Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, iar suportul metodologic al campaniei este asigurat de Institutul Național de Sănătate Publică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.