Ce mănîncă ministrul

0
16

Dr. Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, a fost întrebat de un ziarist de unde cumpără alimente pentru familia sa. A răspuns că din supermarket, dar are „norocul” că primește alimente și de la socrii din satul Cetățele, comuna Șișești. Deci demnitarul se aprovizionează cu cîrnați, carne, slănină, brînză, caș de oaie, lapte de zăvoi, ouă, ulei de ruje, pîine, mălai, legume, fructe, ciuperci, pălincă tocmai din Maramureș.
Oficial, ministrul Adrian Oros susține agricultura convențională, bazată pe chimicale, aditivi, pesticide, dar preferă mîncarea de la țară, produsă de socrii săi și de alți țărani, chiar dacă trebuie să o transporte 600 km, din Cetățele pînă la București. Fiind medic veterinar, înțelege ce calitate are carnea de pui de casă. Cunoaște gustul oului de casă…
Domnule ministru, și orășenii care n-au noroc de părinți sau socri la țară își doresc să consume alimente de casă! În piețele agroalimentare din Baia Mare, de exemplu, țăranii care vînd slănină afumată sînt terorizați de inspectorii veterinari și amenințați cu „dosarul penal”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.