Yuliya Dumanska sărbătorește 5 ani de cetățenie română

0
59

Portarul echipei naționale de handbal feminin a României, ucraineanca Yuliya Dumanska, a împlinit miercuri 5 ani de când a devenit cetățean român cu drepturi depline. Ea a sărbătorit cu un mic tort ornat în culorile drapelului.

Dumanska a scris cu această ocazie un mesaj emoționant pe paginile ei de socializare: „Astăzi este o zi specială pentru mine. În urmă cu exact 5 ani am devenit cetățean român și mi-am îndeplinit visul de a juca pentru România. Sunt atât de fericită, mândră și onorată de fiecare dată să cânt Imnul Național și să reprezint această țară minunată la diverse competiții internaționale. Îți mulțumesc pentru această oportunitate, România. ”

Pe 5 mai 2016, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, Yuliya Dumanska a primit de la Elisabeta Lipă cetățenia română.

Yulia Dumanska este o sportivă născută în Ucraina, care a fost descoperită și formată de soții Ioan și Ioana Marta, la clubul lor privat din Baia Mare.

Ea evoluează actualmente la RK Podravka Koprivnica. În 2019 Dumanska a fost desemnată cel mai bun portar și cea mai bună handbalistă a României în cadrul Galei Premiilor Handbalului Românesc. De asemenea, portarul echipei naționale deține și titlul de cea mai bună tânără handbalistă a lumii în 2018, decernat de publicația Handball-Planet.com

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.