Modificări legislative pentru întărirea protecţiei personalului silvic

0
31

Cazul pădurarului din Maramureş, Liviu Pop, ucis în pădure în octombrie 2019, după ce a încercat să împiedice furtul de lemne, a făcut înconjurul lumii, ajungâd inclusiv în presa internaţională.
Mai mult, o statistică recentă a evidenţiat faptul că „în ultimii ani, apărând pădurea, 6 pădurari au fost omorâți de hoții de lemn, iar peste 700 de silvicultori au fost atacați de infractori, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (autovehicule, locuințe, anexe gospodărești)”. Ţinând cont de aceste tragedii, oficialii ministerului Mediului încearcă să limiteze riscurile la care sunt supuşi angajaţii din domeniul silvic.
În acest context, ministrul Mediului a depus în Parlament un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite. Decizia a fost luată în urma consultării cu sindicaliştii din domeniul silvic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.