Caritas Baia Mare asigură masa de prânz pentru alți 5 vârstnici

0
87

Cantina socială din Baia Mare a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare și-a deschis porțile în urmă cu 23 de ani, de-a lungul anilor oferind o masă caldă pe zi pentru sute de persoane aflate în dificultate, expuse marginalizării și excluziunii sociale. Pe lângă meniul zilnic gustos, unitatea de asistență socială acreditată asigură și servicii de informare și consiliere beneficiarilor săi.
În cadrul proiectului „Împreună pentru vârstnicii noștri!”, implementat în perioada 2019-2022, organizația a avut posibilitatea de a extinde serviciile cantinei, astfel încât aceasta, pe lângă beneficiarii existenți, să pregătească mâncare, la interval de două zile, pentru alți 40 de băimăreni, cu vârsta peste 65 de ani. Scopul serviciului nu este crearea unei situații de dependență, ci activizarea seniorilor. Prin asigurarea regulată a mesei de prânz gustoasă și gătită cu drag, ei se hrănesc mai sănătos și simt totodată, că nu sunt singuri, comunitatea le poartă de grijă.
În prezent, datorită proiectului finanțat din fonduri europene, cantina socială Caritas Baia Mare poate oferi masa de prânz, în fiecare a doua zi lucrătoare, pentru încă 5 persoane de vârsta a treia.
Dacă sunteți persoană vârstnică, de peste 65 de ani, cu domiciliul în Baia Mare, și vă puteți deplasa la sediul cantinei, din strada George Coșbuc nr. 54, să preluați masa de prânz, sau aveți cunoștințe pentru care ar fi binevenit un astfel de sprijin, sunați la tel. 0262218058, de luni până vineri, între orele 9 – 15, pentru a primi mai multe informații în legătură cu condițiile de accesare a serviciului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.