2020 – anul supraviețuirii în businessul românesc

0
14

– 28% dintre firme au aplicat pentru înghețarea ratelor la credite –

Mediul de afaceri european a resimțit din plin impactul crizei pandemice. Sondajele indică faptul că mulți manageri au avut nevoie de măsuri fiscale de sprijin în această perioadă, pentru ca firmele lor să poată supraviețui.
Un studiu, la care au fost intervievați reprezentanții a peste 11.000 de companii din Europa, dintre care 360 din România, a scos la iveală că 76% dintre companiile din România privesc campania de vaccinare anti Covid-19 ca un energizant al redresării economiei, iar 51% dintre managerii companiilor se consideră norocoși că afacerea lor a supraviețuit anului 2020. Nu în ultimul rând, 28% dintre companiile intervievate au declarat ca au aplicat pentru înghețarea ratelor la credite.
Deși au existat măsuri de susținere pentru economie, peste jumătate dintre companiile din România, deopotrivă IMM-uri și corporații, afirmă că anul 2020 a fost unul de supraviețuire, veniturile companiilor fiind în proporție de peste 50% afectate negativ.
Referitor la măsurile adoptate de companii, studiul evidențiază că 56% dintre companii au extins semnificativ termenele de plată ale furnizorilor, iar 41% dintre acestea au acceptat termene mai mari la plata facturilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.