Azi, în primul tur: CF Lăpușul Românesc – Progresul Șomcuta Mare

0
66

Primul joc oficial al sezonului la nivel național pentru județul Maramureș va fi disputa dintre CF Lăpușul Românesc și Progresul Șomcuta Mare, echipe ce se vor duela pentru primul tur al Cupei României. Meciul dintre conjudețene se va derula azi, 28 iulie, de la ora 17.30, pe stadionul Lăpușul din Târgu Lăpuș, terenul din Lăpuș neîndeplinind criteriile necesare pentru a organiza asemenea jocuri.
Comparând eșaloanele din care provin cele două combatante, este cât se poate de evident faptul că Progresul deți­ne prima șansă la calificare, însă Lăpușul Românesc vrea să se ridice la nivelul adversarului și a fazei unde a ajuns. Lăpușul este de departe surpriza din Cupa României, faza pe județ, echipa nou înființată și participantă la nivel de Liga 5 având rezultate nesperat de bune, obținute în dauna unor adversari mult mai experimentați.
Cinci transferuri a realizat Progresul Șomcuta Mare înaintea acestui joc, jucători care se vor regăsi pe raportul de joc la meciul de azi. Denis Lihet, Paul Batin (ambii Comuna Recea), Adrian Tarța (CSM Sighetu Marmației), Cris­tian Raicu și Mihai Miholca (ambii juniori de la Sporting Maramureș, născuți 2004) sunt jucătorii aduși de gruparea din eșalonul terț pentru sezonul viitor.
„Adversarii noștri pleacă cu prima șansă. Noi suntem o echipă nou înființată, dar asta nu înseamnă că abordăm jocul în dezavantaj. Șomcuta este favorită prin prisma faptului că este o echipă semiprofesionistă, dar ce pot să vă spun este că noi vom juca cu sufletul. Vom încerca să ne calificăm, însă nu va fi niciun fel de problemă dacă nu vom reuși acest lucru”, ne-a declarat Bogdan Ilea, care are rol dublu la CF Lăpușul Românesc, jucător și antrenor.
„Pentru noi este ca un meci de pregătire acest prim joc oficial, având în vedere că suntem în prima fază a pregătirilor. Însă trebuie să tratăm jocul serios și să nu fie nicio surpriză”, a precizat și antrenorul celor de la Progresul, Dănuț Sabou.
Confruntarea maramureșeană din primul tur al Cupei României va fi arbitrată de o brigadă băimăreană, cu Norbert Kemenes la centru, susținut de Răzvan Soponar și Daniel Lar. Observator din partea FRF este Ioan Papp din Carei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.