Bani pentru necesități sau pentru „clientela politică” ?!…

0
33

Expert Forum a analizat alocarea de fonduri de rezervă pentru autoritățile locale în ultimii 13 ani, pentru a vedea cât de clientelară a fost HG 1088/2021 prin care Guvernul Cîțu a distribuit peste un miliard de lei (echivalentul a 200 milioane euro) către primării și consilii județene.
Pe scurt, în luna octombrie se înregistrează un maxim istoric al politizării alocărilor de fonduri pentru autoritățile locale pentru că PNL a primit 65% din bani, UDMR 14%, iar PSD 16%. USR aproape că nici nu există pe harta alocărilor.
La comune și orașe peste 70% din bani au mers către liberali. Doar la consilii județene pare că social democrații i-au depășit pe liberali. Comparativ, pe toate alocările către local între 2008 și 2021, din Fondul de Rezervă, PNL a primit 33%, comparativ cu 38% cât au ajuns la PSD, iar primarii UDMR au primit 8%.
Conform deciziei din octombrie 2021 sunt județe unde PNL a luat peste 90% din fonduri: Alba, Ilfov, Suceava. La Sibiu și Constanța, PNL a luat 97% din fonduri. În foarte puține județe (precum Ialomița, Covasna, Harghita, Satu Mare sau Sălaj) PNL a primit sub 50% din fonduri, unele dintre acestea fiind dominate de UDMR. La Buzău și PSD a luat 60% din bani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.