Peste 18 milioane lei pentru Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

0
53

Secretarul de stat în Ministerul Proiectelor Europene Hegedüs Csilla a anunțat că „Spitalul Județean de Urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare a primit sprijin pentru înființarea și echiparea unui spital modular în valoare totală de 18,22 milioane lei.
În această perioadă cel mai important este să consolidăm prin toate eforturile sistemul sanitar, astfel încât să putem face față cât mai eficient greutăților cauzate de pandemia de coronavirus și să protejăm viețile omenești” – a scris pe Facebook Hegedüs Csilla.
Secretarul de stat precizează că în această perioadă dificilă este nevoie de servicii medicale performante și spitale dotate cu aparatura necesară.
Spitalul modular va fi dotat cu 20 de paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf.
Unitatea medicală va fi amplasată în curtea Spitalului Județean și va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu SARS CoV-2, iar în timp va fi transformată în suport pentru Unitatea Primire Urgențe.
Un alt proiect important pentru Spitalul Județean, pentru care a fost semnat contractul de finanțare tot prin fonduri europene, vizează dotarea unității spitalicești cu materiale sanitare în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.