Pare desprins dintr-un film prost, african, de țară bananieră: un oraș municipiu are depuse 600 de cereri la Primărie, pentru locuințe.
În ciuda acestui fapt, două blocuri sociale finalizate și un bloc ANL stau nefolosite, de ani mulți, în câmp, printre bălării. Ba au început să se degradeze. De respectivele blocuri am auzit încă de la primărița Eugenia Godja… au trecut de atunci doi primari și a venit un al treilea. Nimic…
Pe finalul mandatului primarului Horia Scubli, părea că se reia problema… S-au făcut anchete sociale, s-au afișat cei care se încadrează, în ianuarie 2020 chiar s-au anunțat cei 104 „fericiți” viitori deținători de locuință socială, spune viceprimarul orașului, Daniela Onița Ivașcu.
Printre cererile de locuință socială sunt unele depuse în 1996… Ce le lipsește blocurilor pentru a fi date în folosință?
„Un drum de acces, asfaltat. O parcare între ele. Plus iluminat public. Atât, celelalte utilități sunt făcute”, spune viceprimarul orașului. N-am reușit să obținem punctul de vedere al primarului orașului Sighet, era foarte foarte ocupat. Am fost însă la blocuri. La unul se infiltrează apa prin acoperiș și se vede ud pe perete. Altul are găuri în tencuială, făcute de păsări, semn că au scotocit și au făcut cuib sub polistiren. Între timp, centrul istoric al orașului găzduiește, ușor ascuns la vedere, parte din acele cazuri sociale. Sunt cei care locuiesc încă în acele clădiri istorice, parte retrocedate foștilor proprietari, dar o fac în condiții insalubre. Dacă vreți o ilustrare perfectă a proverbelor cu gardul și leopardul, intrați pe unul dintre gangurile din centrul istoric al Sighetului. Vă punem imagini la dispoziție, însă.