Despre necesitatea de a păstra libere locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi

0
89

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități a fost marcată vineri, 3 decembrie, prin activități specifice derulate în centrele rezidențiale destinate persoanelor cu nevoi speciale din subordinea DGASPC Maramureș.
La nivelul județului s-a derulat o campanie de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a păstra libere locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. Campania promovează respectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede că “parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”
Directorul general al DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras, a declarat: “Nerespectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități prin ocuparea abuzivă sau blocarea locurilor de parcare destinate acestora este o reală problemă a societății, care poate fi rezolvată doar prin conștientizare, comunicare, implicare civică și respect reciproc. Pentru persoanele cu dizabilități, un loc de parcare aflat în apropierea intrărilor în spațiile comerciale nu este o problemă de opțiune, ci de necesitate. În semn de considerație pentru semenii noștri cu dizabilități, care merită să se bucure în aceeași măsură de mobilitate și respect, avem datoria de a păstra libere locurile de parcare ce le sunt destinate”.
În județul Maramureș sunt 20.227 persoane cu dizabilități, dintre care 2.476 sunt copii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.