Legea privind măsurile de sprijin pentru cei cu alergii, neaplicabilă

0
30

În urmă cu un an s-a stabilit, prin Legea nr. 4/2021, ca atât persoanele ce suspectează că au alergii, cât și cele confirmate cu acest tip de afecțiuni să aibă o serie de beneficii, inclusiv posibilitatea de a face analize și teste în mod gratuit.
Însă, normele metodologice se lasă în continuare așteptate, ceea ce face ca măsurile ce vizează persoanele cu alergii să nu fie aplicabile. Măsurile sunt în vigoare din 7 februarie 2021, dar nu se aplică în prezent.
Persoanelor care sunt suspectate a fi diagnosticate cu boli și afecțiuni alergice le sunt decontate analizele și testele specifice necesare diagnosticării, conform legii. Decontarea analizelor se va face prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la recomandarea medicului alergolog. Măsurile se vor aplica pentru astm bronșic, rinită alergică, alergie alimentară și anafilaxie. În plus, anumite instituții, precum creșele, grădinițele sau școlile de stat ori particulare, spitalele ori cabinetele medicale, indiferent dacă sunt de stat sau nu, vor trebui să dețină în permanență doze de adrenalină pentru autoinjectare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.