Refugiații din Maramureș au aflat modul în care pot fi accesate serviciile medicale

0
18

O nouă întâlnire a grupului de suport Santinela a avut loc săptămâna trecută la ASSOC, iar refugiații ucraineni, atât cei mici, cât și pă­rinții lor, au fost cooptați în activitățile gândite special pentru ei.
Pentru adulți a fost intermediată o întâlnire cu reprezentanți ai instituțiilor de la care au solicitat informații, invitația ASSOC fiind onorată de inspectorul școlar adjunct Annamaria Hitter – ISJ Maramureș, și Blaga Gabriela – șef Serviciu Decontare Servicii Medicale, Acorduri, Regulamente și Formulare Europene din cadrul CAS Maramureș. De asemenea, a fost prezentă la întâlnire Ioana Teodorescu, consilier în cadrul Prefecturii Maramureș.
Refugiații stabiliți în Baia Mare au putut să afle astfel modul în care pot accesa serviciile medicale și cum trebuie să procedeze, dar și despre activitățile școlare în care își pot implica micuții.
Refugiaților li s-a comunicat că beneficiază de servicii medicale gratis, prin intermediul medicilor din sistemul ambulatoriu (spital și clinică). De asemenea, există doi furnizori privați – Euromedica și Policlinica Sfânta Maria – la care se pot adresa pentru servicii medicale.
Cât privește educația, ISJ a comunicat că lucrează la diversificarea ofertei, inclusiv de cursuri de limbă română pentru copii și adulți.
În afara grupului de WhatsApp creat de ASSOC pentru informarea cetățenilor din Ucraina, aceștia pot să afle informații și prin CALL CENTER SANTINELA – 021 9998 – unde operatorii vorbitori de rusă le răspund la apeluri de luni, până vineri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.