În 14 mai, Pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației

0
49

Conform tradiției, în cea de-a doua sâmbătă a lunii mai, întreaga Biserică Catolică se reunește la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației spre a cinsti memoria Fericiților Episcopi Martiri, precum și a tuturor martirilor și mărturisitorilor secolului al XX-lea.
În acest an, pelerinajul va avea loc sâmbătă, 14 mai, după următorul program: ora 9 – procesiune de la Memorialul Sighet spre Cimitirul Săracilor; ora 10,30 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Sunt așteptați toți creștinii și toți oamenii de bună credință spre a se ruga împreună pentru a primi haruri de la Dumnezeu, prin mijlocirea Fericiților Episcopi Martiri. Evenimentul este organizat, ca în fiecare an, de Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, prin directa implicare a Protopopiatului Sighet.

Cu ocazia pelerinajului din 14 mai, va fi sfințită și piatra de temelie a Sanctuarului Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX, înființat prin Decret Episcopal de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș. Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX se vrea a fi un punct de reper pentru pelerinii din țară și străinătate, doritori să se apropie de ceea ce a însemnat istoria Bisericii Greco-Catolice din acea perioadă. Proiectul cuprinde o biserică, un generos spațiu exterior dedicat evenimentelor și celebrărilor în aer liber, dar și o sală interioară de activități și conferințe și un Muzeu care intenționează să prezinte clandestinitatea Bisericii Greco-Catolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.