În Bârsana • Țigări de contrabandă, de peste 62.000 lei, confiscate

0
36

Vineri seara, în jurul orei 23.35, polițiștii de frontieră din Bârsana au observat o persoană care transporta un colet voluminos. Imediat s-a acționat pentru interceptarea persoanei, dar în momentul în care aceasta i-a observat pe polițiști a abandonat coletul și a fugit.
Deoarece nu s-a supus somațiilor, polițiștii de frontieră au tras 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă din cauza terenului accidentat nu a fost posibilă reținerea persoanei.
La cercetarea zonei, în curtea unui imobil a fost observat coletul.
Cu acordul proprietarului, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, unde, într-o anexă folosită pentru creșterea animalelor au fost descoperite alte 5 colete, care conțineau țigări de contrabandă.
Coletele au fost transportate la sediu, unde în urma inventarierii au rezultat 5.348 pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 62.572 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Traficul la frontieră

În data de 15 mai, în interval de 24 de ore, la nivel național, prin punctele de frontieră au intrat în România 90.475 persoane, din care 7.821 cetățeni ucraineni.
Pe la frontiera cu Ucraina au intrat 3.892 ucraineni, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.019.
De la declanșarea crizei au intrat în România 944.197 ucraineni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.