Contrabandă cu aur turcesc

0
137

Percheziții în București și 13 județe, inclusiv Maramureș
Peste 200 de percheziții au loc miercuri în București și alte 13 județe din țară la persoane bănuite că fac contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia. Liderii grupării, cu firme cu profil amanet în Medgidia, introduceau în țară kilograme de aur, fără să plătească TVA sau taxe vamale.
Perchezițiile au vizat persoane din județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, București, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vas­lui, Vâlcea și Vrancea.
În cauză s-a reținut că începând cu luna iulie 2021 a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia. Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale) – anunță DIICOT.
Pentru a minimiza riscurile, membrii grupului mergeau în Turcia unde vedeau marfa de contrabandă, negociau cantită­țile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau ei. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.