La Spitalul Orășenesc Tg. Lăpuș • Campanie de Testare GRATUITĂ pentru Babeș Papanicolau

0
27

Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăria Târgu Lăpuș, organizează campania de TESTARE GRATUITĂ – Babeș Papanicolau pentru toate femeile cu vârsta cuprinsă între 24 – 29 ani și testare HPV pentru toate femeile cu vârsta cuprinsă între 30 – 64 ani. Aceste teste se realizează pentru prevenirea cancerului de col uterin.
Testele vor fi realizate joi și vineri, 16 – 17 iunie, în curtea Spitalului Orășenesc Târgu Lăpuș la unitatea mobilă a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.
Unitatea Mobilă este complet echipată și asistată de personal medical specializat. Pentru aceste testări nu aveți nevoie de programare. Femeile vor fi primite la unitatea mobilă în ordinea în care sosesc. Înregistrarea se face în baza actului de identitate.
Informații suplimentare legate de testele efectuate: Testul Babeș Papanicolau reprezintă cea mai bună metodă de a depista într-o fază timpurie cancerul de col uterin sau eventualele modificări ale colului ce pot fi asociate cu inflamațiile și infecțiile.
Testul HPV detectează Virusul Papiloma Uman. Infecția cu anumite tulpini ale acestui virus (care nu prezintă simptome) poate provoca leziuni precanceroase ale colului uterin, care, dacă nu sunt depistate și nu sunt tratate la timp, se pot dezvolta lent în cancer de col uterin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.