Maraton literar la Biblioteca Judeţeană

0
21

În 27 iunie, la Sala de conferințe a Bibliotecii Județene, în prezența unor specialiști din domeniu, au primit ”botezul” public volumele VIII și IX ale lucrării „Patrimoniu preindustrial şi industrial în România”, de dr. Volker Wollmann.
Moderatorul evenimentului a fost dr. Teodor Ardelean care a evidențiat munca titanică a lui Volker Wollmann și a dat apoi cuvântul unor specialiști în domeniul industriei și mineritului: Ștefan Blasko, manager general la Electro Sistem Baia Mare, Alexandru (Sașa) Nicolici, unul dintre cei mai importanți geologi contemporani și nu în ultimul rând inginer minier Nicolae Bud.
Tot în 27 iunie, cu o precizie nemțească, în aceeași locație, cu „actori diferiţi” a avut loc prezentarea cărții-album „Monumente și plăci comemorative pentru germanii din România deportați în ianuarie 1945 în Uniunea Sovietică”, autori: Friedrich Philippi și Erwin Josef Țigla.
Așa cum a afirmat dr. Teodor Ardelean este o carte-TEZAUR la care și-au adus contribuția și Crina&Dorin Dărăban din Satu Mare. (G.D.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.