Noi cerințe oficiale de accesibilitate se vor aplica, din 2025, pentru serviciile destinate persoanelor cu dizabilități

0
29

Pentru ca anumite produse și servicii să fie cât mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități și pentru o mai bună funcționare a pieței interne, noi cerințe vor fi introduse, din 2025, în legătură cu acestea, potrivit unei legi oficializate.
Printre cele mai importante schimbări se numără accesibilizarea numărului unic de urgență 112, prin includerea unor funcții și proceduri care să răspundă nevoilor persoanelor cu dizabilități, inclusiv permiterea transmiterii sincronizate a vocii și a textului ori, atunci când e posibil, transmiterea de voce, text și video sincronizate ca o conversație totală. Tot din 2025, vor trebui accesibilizate bancomatele, automatele pentru bilete și serviciile de comunicații electronice.
Printre altele, Legea 232/2022, publicată în Monitorul oficial nr. 743, are în vedere ca serviciul de comunicații de urgență către numărul european unic 112 să fie modificat pentru a permite persoanelor cu dizabilități acces facil. Pe lângă accesibilizarea acestui serviciu, există și o serie de servicii și produse care vor trebui să respecte noile cerințe. Prin urmare, apelurile efectuate către 112 se vor realiza prin „includerea unor funcții, practici, politici și proceduri, precum și modificări menite să răspundă nevoilor persoanelor cu dizabilități”, după cum se arată în textul de lege.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.