Pâine de casă la Târgul “Bun de Maramureș”

0
80

A VIII-a ediție a Târgului “Bun de Maramureș” din weekendul trecut, organizată de Sfânta Maria Mare, a adunat mulți maramureșeni și turiști în Satul de pe Deal din Baia Mare.
Curioși de produsele realizate în gospodăriile meșterilor populari și ale producătorilor locali, oamenii au vizitat fiecare stand, iar la atelierul de coacere a pâinii au așteptat cu emoție dospirea aluatului pregătit de găzdoaie, iar mai apoi coacerea pâinii în cuptorul tradițional din Muzeul Satului. Aici, copiii au fost foarte încântați de ajutorul pe care l-au dat găzdoaielor în pregătirea aluatului pentru pâine, iar pentru două fetițe a fost un moment inedit, fiind prima dată când au făcut pâine de casă.
Radu Trufan, vicepreședinte Consiliul Județean, a vorbit despre importanța păstrării tradițiilor și transmiterea lor generațiilor tinere: ”Această ediție a Târgului «Bun de Maramureș» este dedicată diasporei maramureșene și are un element special – atelierul de coacere a pâinii de casă în cuptorul tradițional din Satul de pe Deal. În Maramureș avem obiceiuri și datini pe care le-am moștenit de la străbunii noștri și pe care le păstrăm cu sfințenie de sute ani, iar prin organizarea acestor evenimente păstrăm vii tradițiile și le insuflăm mai departe generațiilor tinere de astăzi. Haideți în Maramureș și vizitați acest loc binecuvântat de Dumnezeu!”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.